| Home | Nieuws | Vondsten | Aanmelden | Account | Forum | SiteMap | Help | Contact | We Stand With Israel |  
 
 
  OfficiŽle Sponsor Detector Vondsten Pagina


     
[Standaard] / Militaria   11/7889
678910[11] 1213141516
»
 
 
 
 DTM zilveren munt
«P»   VNR #68630
 
 
Vondst Titel : DTM zilveren munt
Gevonden Door : johan Elzinga
 
Datum : 2017-11-10
Tijd : 23:47:41
 
Omschrijving :
Ook deze is op hetzelfde terrein gevonden als mijn philipsdaalder, echter bij deze tast ik vooralsnog in het duister. Er zijn wel een aantal aanknopingspunten zoals het kruis op de voorzijde met letters tussen de kruizen, de stijl van het kruis verraad ook in de richting van een plak van de driesteden Deventer, Kampen en Zwolle geslagen in 1575.. Dit is echter een indicatie uitgaande van de vorm van het kruis.. Verder laat ik het aan jullie hierover een uitspraak/idee te doen.. Mvg, Johan Elz.
 
Vindplaats : dorpskern
Datering : 1575
 
Lengte : 19 mm
Breedte : 21 mm
Diepte : 1 mm
Gewicht : 1 gram
 
Video : Geen
 
Onderwerp : Normale Vondsten
Categorie : Munten
Materiaal : Zilver
 
Vondst Cijfer : 9.0
Vondst Nummer : 68630
Schone Link : URL
 
 
Reactie / Determinatie
Cyfer Vondst: #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10
 
 
willem
2017-11-11 08:24:04(Cijfer: 9 )
Een halve groot van Philips de Schone geslagen te Brugge (Vlaanderen) gezien de lelie in het hart van het kruis. Ik denk 6e emissie (1492-96)
 
 
 
  VONDSTEN 55812
  NORMAAL 47331
  MILITARIA 8481
  LEDEN 2271
  ONLINE 76
 
 
  ONLINE: 76 GASTEN
 
 
WACHTWOORD VERGETEN?

Vul hieronder uw EMAIL adres in en klik op verzenden! U ontvangt binnen enkele minuten uw wachtwoord per email!

 
 
 
 
 
Regels & Wetgeving Metaaldetectie in Nederland
Bron: AWN Archeologie
 
 
 
Zoeken met een metaaldetector is echt een verslavende metaaldetector hobby, metaaldetectors zijn niet de goedkoopste en de goedkoopste metaaldetector is meestal ook niet de beste metaaldetector zoals een whites metaaldetector. Veel metaaldetectors zijn allemaal vlf metaaldetectors en zijn dus metaal zoekende detectors waar mee je dus metaal detecteerd zoals alle metaaldetectors doen. Koop daarom een niet al te goedkope metaaldetector zoals een kijkshop metaaldetector. Metaaldetectors boven de vijf honderd euro zijn inieder geval goede metaaldetectors! Koop dus een goede en een niet al te goedkope metaaldetector! Bodem vondsten zijn vondsten die uit de bodem komen, bodem vondsten van de oude tijd maar ook bodem vondsten van uit de nieuwe tijd zijn op deze detector vondsten website te vinden! Bodem vondsten zijn metaaldetector vondsten die uit de bodem komen. Nieuwe en oude bodem vondsten mogen gratis geplaatst worden op de website! Bodemvondsten zijn natuurlijk altijd welkom! Maar ook bodem-vondsten die net gevonden zijn kunnen altijd geplaast worden, tenminste als deze met een metaaldetector is gevonden! Detector vondsten zijn vondsten die gevonden zijn met een metaaldetector deze bodem vondsten zijn gevonden door een metaaldetector zoeker. Een metaaldetector zoeker is iemand die geniet van zijn hobby! Bodemvondsten kunnen natuurlijk ook van waarde zijn, je hebt goedkope bodemvondsten dure bodemvondsten maar in het algemeen teld dat elke bodemvondst hun eigen waarde hebben voor een metaaldetector zoeker! Detectoren en detector vondsten, geweldig gewoon!