| Home | Nieuws | Vondsten | Aanmelden | Account | Forum | SiteMap | Help | Contact | We Stand With Israel |  
 
 
  OfficiŽle Sponsor Detector Vondsten Pagina


     
[Standaard] / Militaria   1/7888
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
»
 
 
 
 Delfts bordje
«P»   VNR #68477
 
 
Vondst Titel : Delfts bordje
Gevonden Door : jacko buijsman
 
Datum : 2017-08-26
Tijd : 17:12:35
 
Omschrijving :
Helaas deze ook stuk, maar vroeg me af of jullie het spreekwoord herkennen ? ... Wyf.......muylen is. Kwam eenzelfde tegen op internet maar helaas met een andere spreuk.
 
Vindplaats : Noord holland
Datering : 1650-1700
 
Lengte : 0 mm
Breedte : 0 mm
Diepte : 0 mm
Gewicht : 0 gram
 
Video : Geen
 
Onderwerp : Normale Vondsten
Categorie : Onbekend
Materiaal : Delfsblauw (bijvondsten)
 
Vondst Cijfer : 10.0
Vondst Nummer : 68477
Schone Link : URL
 
 
Reactie / Determinatie
Cyfer Vondst: #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10
 
 
jacko buijsman
2017-09-02 20:53:26(Cijfer: - )
Leuk, bedankt ! :)
 
Kris Didden
2017-08-31 09:06:00(Cijfer: 10 )
Hm, komt van een niet zo vrouwvriendelijke spreuk van Jacob Cats: `Wat baet een vlytigh man alst wijf een suer-muijl is`. Komt uit `Houwelyck: dat is: de gantsche gelegentheyt des echten staets, derde deel. Bruyt, Wesende eerste deel van `t christelijk huys-wyf. Hier vergeleecken mette lente`. Was door hem geschreven als een soort `huisbijbel voor het christelijke gezin`. (Bron: D. Ten Berge, De Hooggeleerde en zoetvloeiende Dichter Jacob Cats, Martinus Nijhoff, 1979, p. 77.)
 
 
 
  VONDSTEN 55806
  NORMAAL 47325
  MILITARIA 8481
  LEDEN 2271
  ONLINE 88
 
 
  ONLINE: 88 GASTEN
 
 
WACHTWOORD VERGETEN?

Vul hieronder uw EMAIL adres in en klik op verzenden! U ontvangt binnen enkele minuten uw wachtwoord per email!

 
 
 
 
 
Regels & Wetgeving Metaaldetectie in Nederland
Bron: AWN Archeologie
 
 
 
Zoeken met een metaaldetector is echt een verslavende metaaldetector hobby, metaaldetectors zijn niet de goedkoopste en de goedkoopste metaaldetector is meestal ook niet de beste metaaldetector zoals een whites metaaldetector. Veel metaaldetectors zijn allemaal vlf metaaldetectors en zijn dus metaal zoekende detectors waar mee je dus metaal detecteerd zoals alle metaaldetectors doen. Koop daarom een niet al te goedkope metaaldetector zoals een kijkshop metaaldetector. Metaaldetectors boven de vijf honderd euro zijn inieder geval goede metaaldetectors! Koop dus een goede en een niet al te goedkope metaaldetector! Bodem vondsten zijn vondsten die uit de bodem komen, bodem vondsten van de oude tijd maar ook bodem vondsten van uit de nieuwe tijd zijn op deze detector vondsten website te vinden! Bodem vondsten zijn metaaldetector vondsten die uit de bodem komen. Nieuwe en oude bodem vondsten mogen gratis geplaatst worden op de website! Bodemvondsten zijn natuurlijk altijd welkom! Maar ook bodem-vondsten die net gevonden zijn kunnen altijd geplaast worden, tenminste als deze met een metaaldetector is gevonden! Detector vondsten zijn vondsten die gevonden zijn met een metaaldetector deze bodem vondsten zijn gevonden door een metaaldetector zoeker. Een metaaldetector zoeker is iemand die geniet van zijn hobby! Bodemvondsten kunnen natuurlijk ook van waarde zijn, je hebt goedkope bodemvondsten dure bodemvondsten maar in het algemeen teld dat elke bodemvondst hun eigen waarde hebben voor een metaaldetector zoeker! Detectoren en detector vondsten, geweldig gewoon!