| Home | Nieuws | Vondsten | Aanmelden | Account | Forum | SiteMap | Help | Contact | We Stand With Israel |  
 
 
  OfficiŽle Sponsor Detector Vondsten Pagina


     
[Standaard] / Militaria   10/7888
56789[10] 1112131415
»
 
 
 
 Tja, toch maar eens naar Tussen kunst en kitsch?
«P»   VNR #68433
 
 
Vondst Titel : Tja, toch maar eens naar Tussen kunst en kitsch?
Gevonden Door : Jay B
 
Datum : 2017-06-30
Tijd : 10:33:27
 
Omschrijving :
Een aantal jaartjes geleden vond ik dit vreemd versierde aardewerken potje in Grootebroek. .. Jacko en Lorenzo, sorry ... Het mag duidelijk zijn dat het geen oppervlakkige akkervondst was. Het potje lijkt mega-oud, maar kan wat mij betreft ook recentelijk door een toerist in een Afrikaanse kraal gekocht zijn en naar Grootebroek als souvenier zijn meegenomen om daar vervolgens te dumpen. Het potje staat al jaren op mijn kast en ik bewaar mijn leesbrillen erin. Toch blijft het aan me knagen ; oud of niet? Misschien dat mijn vrouw het potje kan meenemen als `Tussen kunst en kitsch`bij ons in de buurt is ... of toch maar niet? Zie filmpjes ... Tot die tijd staan mijn brillen er gewoon in. Leuke links (3 stuks) https://www.youtube.com/watch?v=GaAliYh5SA4 https://www.youtube.com/watch?v=dJcfRVXfYTE https://www.youtube.com/watch?v=MCvCTlq9QAA
 
Vindplaats : Grootebroek
Datering : Tja
 
Lengte : 0 mm
Breedte : 0 mm
Diepte : 0 mm
Gewicht : 0 gram
 
Video : Geen
 
Onderwerp : Normale Vondsten
Categorie : Onbekend
Materiaal : Steen (bijvondsten)
 
Vondst Cijfer : 10.0
Vondst Nummer : 68433
Schone Link : URL
 
 
Reactie / Determinatie
Cyfer Vondst: #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10
 
 
rene lute
2017-07-04 07:55:10(Cijfer: 10 )
vreemd geval. mijn eerste idee is dat het recent nagemaakt is, ook door de scherpe rand. kan ook oud zijn en nooit in gebruik genomen. heb de link even doorgestuurd naar ander deskundige. Groetjes Renť
 
Jay B
2017-07-07 09:48:25(Cijfer: - )
Hoi Rene, Het blijft voorlopig een mysterie. Dank voor doorlinken.... Groeten Jay
 
jacko buijsman
2017-07-02 09:51:04(Cijfer: 10 )
hey Jay :). dit lijkt mij toch een heel oud potje hoor, in Grootebroek toen met de aanleg van die nieuwbouw toen hebben we wel erg veel van dit soort scherven gevonden, maar deze randversiering nog nooit gezien. wij gaan zo weer in Waterland zoeken, hebben een leuk gebiedje gevonden met veel afval in de kanten dus zal mij benieuwen. mischien weer eens leuk om samen weer eens op pad te gaan, is inmiddels alweer een kleine 10 jaar geleden. had je laatst nog een mailtje gestuurt, omdat ik helaas je 06 niet meer heb, laat me maar eventjes weten. Groetjes Jacko.
 
Jay B
2017-07-02 23:48:27(Cijfer: - )
Hoi Jacko, MIJN ONTVANGEN berichtjes komen niet meer automatisch in mijn mailbus terecht. Zal eens kijken hoe dat komt. Je kunt altijd mailen naar jayjackobee@hotmail.com Kunnen we weer eens afspreken. Is inderdaad jaren geleden. Groetjes Jay (stuur je dan ook meteen even mijn 06-nummer)
 
Rens Potijk
2017-06-30 15:02:27(Cijfer: 10 )
Wat waren de bijvondsten? Het lijkt mij namelijk Deens aardewerk. Zogenaamde jyde aardewerk.
 
Jay B
2017-06-30 18:37:38(Cijfer: - )
Hoi Rens, voor de rest lag er helaas helemaal niets... Ik heb wel vaker Jyde aardewerk gevonden in Noord-Holland. Het betrof altijd diep-donkere scherven, maar nooit met deze versieringen. Als er in een overduidelijke 17-/18-de eeuwse bewoningsafvallaag plotseling kogelpot-achtige scherven opduiken ,wordt Jyde aardewerk vaak verward met middeleeuws aardewerk. Er is veel van dit eenvoudige aardewerk uit Jutland destijds ingevoerd, maar toch wordt het maar weinig gevonden hier. Dan is een heel exemplaar natuurlijk extra leuk. Groeten Jay
 
Tabe Visser
2017-07-02 12:33:03(Cijfer: 10 )
Hoi! Allereerst een heel mooi uitziend potje, met een leuke decoratie! wat mij wel opvalt is de nogal strakke uitvoering ervan! maar dat wil natuurlijk nog niets zeggen dat het niet oud is! heb ook wat potjes uit verschillende perioden bekeken, en als geen kenner van aardewerk, denk ik toch aan een periode 16e-17e eeuw, ook qua aanzetting en vorm van het oortje, en de strakke uitvoering, maar het blijft lastig!
 
Jay B
2017-07-02 23:44:58(Cijfer: - )
Hoi Tabe, op het eerste gezicht lijkt het potje zeer oud;het doet denken aan kogelpot ; middeleeuws of zelfs nog veel ouder. Dat gevoel wordt verstrekt door de donkere kleur van het aardewerk en de simplistische ingekerfde versieringen. Toch kloppen een aantal zaken voor mijn gevoel dan niet. De rand van de opening van mijn potje is te scherp , bij vroeg aardewerk is dat meer afgrond en minder grof. Maar hoe oud het ding nou precies is ? Ik hou het (net als Rens) op Jyde aardewerk. Dit relatief late aardewerk werd met eenvoudige technieken gemaakt .Met name in de 17-de en 18-de eeuw werd dat aardewerk uit Jutland ingevoerd.
 
lorenzo .
2017-06-30 12:09:20(Cijfer: 10 )
Haha uit onze achtertuin. Prachtige vondst Jay. Het lijkt me sterk dat dit Afrikaans is, want hoe groot is de kans dat Afrikaans steengoed in Grootebroek belandt? Zou er zeker een professional naar laten kijken!
 
Jay B
2017-06-30 18:44:42(Cijfer: - )
Grootebroek blijft verbazen. Heb er met Jacko B. -jaren geleden- in bagger bij de Zesstedenweg een nagenoeg nieuwe RVS-schroef gevonden van een buitenboord motor. Het was een fllink exemplaar van een motorboot van ongeveer 30 PK. De schroef was niet oud ,maar kon het wel tegen een heel leuke prijs verkopen... Groeten Jay
 
 
 
  VONDSTEN 55806
  NORMAAL 47325
  MILITARIA 8481
  LEDEN 2271
  ONLINE 91
 
 
  ONLINE: 91 GASTEN
 
 
WACHTWOORD VERGETEN?

Vul hieronder uw EMAIL adres in en klik op verzenden! U ontvangt binnen enkele minuten uw wachtwoord per email!

 
 
 
 
 
Regels & Wetgeving Metaaldetectie in Nederland
Bron: AWN Archeologie
 
 
 
Zoeken met een metaaldetector is echt een verslavende metaaldetector hobby, metaaldetectors zijn niet de goedkoopste en de goedkoopste metaaldetector is meestal ook niet de beste metaaldetector zoals een whites metaaldetector. Veel metaaldetectors zijn allemaal vlf metaaldetectors en zijn dus metaal zoekende detectors waar mee je dus metaal detecteerd zoals alle metaaldetectors doen. Koop daarom een niet al te goedkope metaaldetector zoals een kijkshop metaaldetector. Metaaldetectors boven de vijf honderd euro zijn inieder geval goede metaaldetectors! Koop dus een goede en een niet al te goedkope metaaldetector! Bodem vondsten zijn vondsten die uit de bodem komen, bodem vondsten van de oude tijd maar ook bodem vondsten van uit de nieuwe tijd zijn op deze detector vondsten website te vinden! Bodem vondsten zijn metaaldetector vondsten die uit de bodem komen. Nieuwe en oude bodem vondsten mogen gratis geplaatst worden op de website! Bodemvondsten zijn natuurlijk altijd welkom! Maar ook bodem-vondsten die net gevonden zijn kunnen altijd geplaast worden, tenminste als deze met een metaaldetector is gevonden! Detector vondsten zijn vondsten die gevonden zijn met een metaaldetector deze bodem vondsten zijn gevonden door een metaaldetector zoeker. Een metaaldetector zoeker is iemand die geniet van zijn hobby! Bodemvondsten kunnen natuurlijk ook van waarde zijn, je hebt goedkope bodemvondsten dure bodemvondsten maar in het algemeen teld dat elke bodemvondst hun eigen waarde hebben voor een metaaldetector zoeker! Detectoren en detector vondsten, geweldig gewoon!