| Home | Nieuws | Vondsten | Aanmelden | Account | Forum | SiteMap | Help | Contact | We Stand With Israel |  
 
 
  OfficiŽle Sponsor Detector Vondsten Pagina


     
[Standaard] / Militaria   1/7885
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
»
 
 
 
 Trotseerlood
«P»   VNR #57900
 
 
Vondst Titel : Trotseerlood
Gevonden Door : Jan Terpstra
 
Datum : 2012-06-13
Tijd : 18:00:11
 
Omschrijving :
Vanmiddag even het land in geweest. Weer veel verschillende dingen gevonden. Het leukste is een loden wapenschild en een loodje.
 
Vindplaats : Bolsward
Datering : 1800
 
Lengte : 70 mm
Breedte : 60 mm
Diepte : 2 mm
Gewicht : 0 gram
 
Video : Geen
 
Onderwerp : Normale Vondsten
Categorie : Dag vondsten
Materiaal : Lood
 
Vondst Cijfer : 9.3
Vondst Nummer : 57900
Schone Link : URL
 
 
Reactie / Determinatie
Cyfer Vondst: #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10
 
 
jappie draaisma
2012-06-15 11:39:01(Cijfer: 10 )
Heel mooi trotseerlood, hoop ik ook ooit nog eens te vinden
 
lom treb
2012-06-13 22:47:29(Cijfer: 9 )
dit heet een trotseerlood, het lood op het dak werd vast gezet met een spijker c.q. loodnagel en vervolgens werd er een trotseerlood over gesoldeerd om het regenwater geen kans te geven door het ontstane spijkergat alsnog naar binnen door te dringen. zeker weten doe ik het niet maar volgens mij heet het trotseerlood omdat het weer en wind trotseerde. ik heb er zelf ooit enkele van een dak kunnen halen uit begin 17de eeuw helaas niet meer in mijn bezit.
 
Jan Terpstra
2012-06-13 22:58:40(Cijfer: - )
Daklood of trotseerlood klinkt heel aannemelijk. Alleen is de achterkant onbeschadigd. Het zou dus een ongebruikt trotseerlood kunen zijn. Vooral in de 17de en 18de eeuw is het de traditie om loodjes uit te voeren als een soort heraldisch wapenschild met veelvuldig gebruik van de halve adelaar van Friesland.
 
Johan K
2012-06-13 21:30:51(Cijfer: 9 )
Volgens mij is het loden wapenschild een daklood. Als je aan de binnenzijde kijkt zie je vaak de afdruk van de spijker nog zitten. Ik heb een identieke, zat op de nok van een gevangenis.
 
 
 
  VONDSTEN 55791
  NORMAAL 47310
  MILITARIA 8481
  LEDEN 2271
  ONLINE 7
 
 
  ONLINE: 7 GASTEN
 
 
WACHTWOORD VERGETEN?

Vul hieronder uw EMAIL adres in en klik op verzenden! U ontvangt binnen enkele minuten uw wachtwoord per email!

 
 
 
 
 
Regels & Wetgeving Metaaldetectie in Nederland
Bron: AWN Archeologie
 
 
 
Zoeken met een metaaldetector is echt een verslavende metaaldetector hobby, metaaldetectors zijn niet de goedkoopste en de goedkoopste metaaldetector is meestal ook niet de beste metaaldetector zoals een whites metaaldetector. Veel metaaldetectors zijn allemaal vlf metaaldetectors en zijn dus metaal zoekende detectors waar mee je dus metaal detecteerd zoals alle metaaldetectors doen. Koop daarom een niet al te goedkope metaaldetector zoals een kijkshop metaaldetector. Metaaldetectors boven de vijf honderd euro zijn inieder geval goede metaaldetectors! Koop dus een goede en een niet al te goedkope metaaldetector! Bodem vondsten zijn vondsten die uit de bodem komen, bodem vondsten van de oude tijd maar ook bodem vondsten van uit de nieuwe tijd zijn op deze detector vondsten website te vinden! Bodem vondsten zijn metaaldetector vondsten die uit de bodem komen. Nieuwe en oude bodem vondsten mogen gratis geplaatst worden op de website! Bodemvondsten zijn natuurlijk altijd welkom! Maar ook bodem-vondsten die net gevonden zijn kunnen altijd geplaast worden, tenminste als deze met een metaaldetector is gevonden! Detector vondsten zijn vondsten die gevonden zijn met een metaaldetector deze bodem vondsten zijn gevonden door een metaaldetector zoeker. Een metaaldetector zoeker is iemand die geniet van zijn hobby! Bodemvondsten kunnen natuurlijk ook van waarde zijn, je hebt goedkope bodemvondsten dure bodemvondsten maar in het algemeen teld dat elke bodemvondst hun eigen waarde hebben voor een metaaldetector zoeker! Detectoren en detector vondsten, geweldig gewoon!