| Home | Nieuws | Vondsten | Aanmelden | Account | Forum | SiteMap | Help | Contact | We Stand With Israel |  
 
 
  OfficiŽle Sponsor Detector Vondsten Pagina


     
[Standaard] / Militaria   1/7889
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
»
 
 
 
 Musketkogels rapen
«P»   VNR #48705
 
 
Vondst Titel : Musketkogels rapen
Gevonden Door : Nico
 
Datum : 2009-11-20
Tijd : 17:11:50
 
Omschrijving :
Dinsdag met Ton op kanonskogeljacht geweest, helaas zonder kanonskogels te vinden. Wel een hele berg musketkogels, 120 stuks, en een paar leuke andere vondsten. Een loden kogel, en een loden schijfje, misschien een blokgewichtje of zo? Ook een flinke ketelklep, of misschien is het een deel van een scharnier? Het ding is van brons, en er zitten 3 gaatjes in, alleen vind ik die vrij klein voor spijkers. Wie het weet mag het zeggen. Verder 9 munten, waaronder 5 Belgische 2 centimes, en 2 van 1 centimes. Ook een zilveren armband, die ontzettend smerig was, er zat een dikke zwarte korst op, die nu grotendeels weg is. Het zilvergehalte zal niet al te hoog zijn, gezien de doffe kleur. De mortierscherf had Ton gevonden, vind ik toch zonde om te laten liggen. Kijk ze, Nico.
 
Vindplaats : Brabant
Datering : 1600- heden
 
Lengte : 0 mm
Breedte : 0 mm
Diepte : 0 mm
Gewicht : 0 gram
 
Video : Geen
 
Onderwerp : Normale Vondsten
Categorie : Dag vondsten
Materiaal : Lood
 
Vondst Cijfer : 8.7
Vondst Nummer : 48705
Schone Link : URL
 
 
Reactie / Determinatie
Cyfer Vondst: #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10
 
 
jan Scholte
2009-11-21 20:44:11(Cijfer: 8 )
Nico. Kan het van een boeksluiting geweest zijn, gezien de kleine gaatjes? Succes. Gr.Jan.
 
Nico
2009-11-21 20:58:13(Cijfer: - )
Hallo Jan, dat zou best kunnen, dan moet het wel een flink boek geweest zijn, het is een vrij forse sluiting, de afmetingen zijn 46 mm van scharnier tot punt, en 48 mm breed. Een bijbel misschien. Bedankt, Nico.
 
ShockRGemert
2009-11-20 20:48:32(Cijfer: 9 )
dit is echt erg , ik heb de afgelopen dagen hetzelfde op een akker. vind het behoorlijk irritant , maarjah ik wil der niet weg omdat der waarschijnlijk mee en leukere dingen liggen. mooie berg iig
 
Nico
2009-11-21 17:02:53(Cijfer: - )
Nou, we wisten wel dat ze er lagen, het gebied ligt tegen een oude vesting aan. We hopen dan ook een kanonskogel mee te pikken, helaas zat er dit nu niet in. En inderdaad, als je ze vindt weet je dat je op een oud stuk aan het zoeken bent. Groeten, Nico.
 
Johan K
2009-11-20 17:16:05(Cijfer: 9 )
Ha die Nico ! Ik schreef ook al naar Ton dat jullie een knikkerclub konden beginnen, wat een musketkogels ! Die geven ook nog een lekkere piep ook ! Ik denk dat je bij elke piep denkt....alweťťr een kogel...haha. En dat weegt nogal ! Je broek zal op half 7 gehangen hebben..... Gr John uut Grunn
 
Nico
2009-11-20 18:27:19(Cijfer: - )
Ja John, je kunt feilloos horen en zien dat er weer eentje ligt, ik zoek daar in All Metal, en de detector geeft een scherpe piep, met 58-60 op het scherm. Maar na 120 van die kogels vond ik het welletjes, en heb ik er maar niet meer op gegraven. Op maisland gaat dat nog wel, maar we zijn s`middags naar grasland verhuisd, en mijn knoken begonnen te protesteren, hahaha. Toch een kilo of 3 aan lood, dus regelmatig even de zak leegmaken, anders ga le helemaal scheeflopen. Groeten, Nico.
 
 
 
  VONDSTEN 55812
  NORMAAL 47331
  MILITARIA 8481
  LEDEN 2271
  ONLINE 88
 
 
  ONLINE: 88 GASTEN
 
 
WACHTWOORD VERGETEN?

Vul hieronder uw EMAIL adres in en klik op verzenden! U ontvangt binnen enkele minuten uw wachtwoord per email!

 
 
 
 
 
Regels & Wetgeving Metaaldetectie in Nederland
Bron: AWN Archeologie
 
 
 
Zoeken met een metaaldetector is echt een verslavende metaaldetector hobby, metaaldetectors zijn niet de goedkoopste en de goedkoopste metaaldetector is meestal ook niet de beste metaaldetector zoals een whites metaaldetector. Veel metaaldetectors zijn allemaal vlf metaaldetectors en zijn dus metaal zoekende detectors waar mee je dus metaal detecteerd zoals alle metaaldetectors doen. Koop daarom een niet al te goedkope metaaldetector zoals een kijkshop metaaldetector. Metaaldetectors boven de vijf honderd euro zijn inieder geval goede metaaldetectors! Koop dus een goede en een niet al te goedkope metaaldetector! Bodem vondsten zijn vondsten die uit de bodem komen, bodem vondsten van de oude tijd maar ook bodem vondsten van uit de nieuwe tijd zijn op deze detector vondsten website te vinden! Bodem vondsten zijn metaaldetector vondsten die uit de bodem komen. Nieuwe en oude bodem vondsten mogen gratis geplaatst worden op de website! Bodemvondsten zijn natuurlijk altijd welkom! Maar ook bodem-vondsten die net gevonden zijn kunnen altijd geplaast worden, tenminste als deze met een metaaldetector is gevonden! Detector vondsten zijn vondsten die gevonden zijn met een metaaldetector deze bodem vondsten zijn gevonden door een metaaldetector zoeker. Een metaaldetector zoeker is iemand die geniet van zijn hobby! Bodemvondsten kunnen natuurlijk ook van waarde zijn, je hebt goedkope bodemvondsten dure bodemvondsten maar in het algemeen teld dat elke bodemvondst hun eigen waarde hebben voor een metaaldetector zoeker! Detectoren en detector vondsten, geweldig gewoon!