| Home | Nieuws | Vondsten | Aanmelden | Account | Forum | SiteMap | Help | Contact | We Stand With Israel |  
 
 
  Officiële Sponsor Detector Vondsten Pagina


     
[Standaard] / Militaria   1/7891
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
»
 
 
 
 Loodje
«P»   VNR #32473
 
 
Vondst Titel : Loodje
Gevonden Door : Loodje
 
Datum : 2007-07-01
Tijd : 19:12:14
 
Omschrijving :
Loodje, gevonden op een (boeren)erf waar onlangs een oude boerderij of woonhuisje is afgebroken. Graag willen we weten wat dit voor soort loodje is, de datering en wat de tekens ( aan de ene kant een groot kruis of X teken, de andere kant een soort van G met een punt) betekenen. UPDATE: Dit is een `armenloodje`. Officieel heet dit een LODEN PENNING. Met deze meegeteld zijn er 4 exemplaren bekend. De G staat voor Gasthuis (Goes.) Alle loden penningen zijn gevonden in Middelburg, Goes, en Nieuwlande en dit exemplaar in de nabijheid van Souburg, dus streekgebonden.
 
Vindplaats : (boeren) erf nabij Souburg
Datering : 1400-1500
 
Lengte : 0 mm
Breedte : 25 mm
Diepte : 4 mm
Gewicht : 0 gram
 
Video : Geen
 
Onderwerp : Normale Vondsten
Categorie : Loodjes
Materiaal : Lood
 
Vondst Cijfer : 8.0
Vondst Nummer : 32473
Schone Link : URL
 
 
Reactie / Determinatie
Cyfer Vondst: #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10
 
 
Loodje
2008-09-05 04:53:17(Cijfer: - )
Gefeliciteerd Arjanne. Met die van jou meegeteld zijn er nu 4 of 5 vondsten bekend in Nederland. Een zeldzaamheid dus! Ja, na enig heen weer gecorrespondeer met Jan van Peldonk is onze vondst officieel aangemeld. Ook heeft hij de formele aanmelding bij de archeologische dienst in ( in mijn geval) Zeeland afgehandeld. Als je hem mailt, geef dan zoveel mogelijk informatie. Vindplaats, bodemgesteldheid, condities, wat voor locatie ( oude boerderij, akker, landweg of wat dan ook) Waarschijnlijk niet, maar mochten ze vragen of je er afstand van wil doen, dat ben je NIET verplicht, je mag de loden penning zelf houden. ( die van mij ligt te pronken in de vitrinekast) Het kan enige tijd duren voordat Peldonk reageert, dus vraag altijd om een leesbevestiging. Je kunt eventueel mijn naam noemen of verwijzen naar mijn vondst. Extra info op mijn site, «URL» Je hebt trouwens mazzel dat ik je berichtje nog lees. Sta op het punt om te vertrekken naar Spanje voor 3 weken. Wens je veel plezier met je vondst en laat me t.z.t. nog eens weten hoe het afgelopen is met aanmelden. Groe, Erik Mulder
 
Arjanne
2008-09-04 23:34:21(Cijfer: 10 )
Ik heb er ook één gevonden. In Brabant. Waar heb je deze aangemeld? Meneer Pelsdonk?
 
Loodje
2007-07-16 23:14:29(Cijfer: - )
Even een update: van deze LODEN PENNING (proffessionals zeggen liever loden penning dan loodje) zijn er 4 van bekend! Het is inderdaad een `armenpenning, gedatteerd tussen 1400 en 1500. Uitgegeven door het Gasthuis in Goes. (Dat verklaart gelijk de grote G aan een kant) De andere 3 exemplaren zijn gevonden in Goes, Middelburg en Nieuwlande. Mijn exemplaar is gevonden in de omgeving van Souburg en dat ligt tussen Vlissingen en.... Middelburg. Dus zeker streekgebonden. Al met al een bijzondere vondst. (Is inmiddels aangemeld)
 
Loodje
2007-07-07 15:06:13(Cijfer: - )
Dit loodje is vermoedelijk een (tijdelijke vervanging) van muntgeld, een `armernloodje` of een presentie penning. Dit staat beschreven in het boekje `Pennincxkens van Loode`, geschreven door J.E.L. Peldonk. (Onder nr: 454) Waarschijnlijk streekgebonden, getuige het feit dat dit loodje, identiek is aan het, in het boekje beschreven exemplaar dat in Middelburg is gevonden. Vermoedelijk is deze vondst redelijk zeldzaam. (Met dank aan Jan Dendas, ( West Frisea 4 )
 
Branko de Bruyn
2007-07-02 16:26:43(Cijfer: 8 )
Hij is wel apart, grt Branko.
 
Kees Zwaan
2007-07-02 15:38:01(Cijfer: 6 )
Zou dit geen armenloodje kunnen zijn? De G zou dan Graan kunnen beteken ;-) Groeten Kees
 
 
 
  VONDSTEN 55825
  NORMAAL 47344
  MILITARIA 8481
  LEDEN 2271
  ONLINE 68
 
 
  ONLINE: 68 GASTEN
 
 
WACHTWOORD VERGETEN?

Vul hieronder uw EMAIL adres in en klik op verzenden! U ontvangt binnen enkele minuten uw wachtwoord per email!

 
 
 
 
 
Regels & Wetgeving Metaaldetectie in Nederland
Bron: AWN Archeologie
 
 
 
Zoeken met een metaaldetector is echt een verslavende metaaldetector hobby, metaaldetectors zijn niet de goedkoopste en de goedkoopste metaaldetector is meestal ook niet de beste metaaldetector zoals een whites metaaldetector. Veel metaaldetectors zijn allemaal vlf metaaldetectors en zijn dus metaal zoekende detectors waar mee je dus metaal detecteerd zoals alle metaaldetectors doen. Koop daarom een niet al te goedkope metaaldetector zoals een kijkshop metaaldetector. Metaaldetectors boven de vijf honderd euro zijn inieder geval goede metaaldetectors! Koop dus een goede en een niet al te goedkope metaaldetector! Bodem vondsten zijn vondsten die uit de bodem komen, bodem vondsten van de oude tijd maar ook bodem vondsten van uit de nieuwe tijd zijn op deze detector vondsten website te vinden! Bodem vondsten zijn metaaldetector vondsten die uit de bodem komen. Nieuwe en oude bodem vondsten mogen gratis geplaatst worden op de website! Bodemvondsten zijn natuurlijk altijd welkom! Maar ook bodem-vondsten die net gevonden zijn kunnen altijd geplaast worden, tenminste als deze met een metaaldetector is gevonden! Detector vondsten zijn vondsten die gevonden zijn met een metaaldetector deze bodem vondsten zijn gevonden door een metaaldetector zoeker. Een metaaldetector zoeker is iemand die geniet van zijn hobby! Bodemvondsten kunnen natuurlijk ook van waarde zijn, je hebt goedkope bodemvondsten dure bodemvondsten maar in het algemeen teld dat elke bodemvondst hun eigen waarde hebben voor een metaaldetector zoeker! Detectoren en detector vondsten, geweldig gewoon!