| Home | Nieuws | Vondsten | Aanmelden | Account | Forum | SiteMap | Help | Contact | We Stand With Israel |  
 
 
  OfficiŽle Sponsor Detector Vondsten Pagina


     
[Standaard] / Militaria   1/7889
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
»
 
 
 
 Schelpje voor Blitha
«P»   VNR #31124
 
 
Vondst Titel : Schelpje voor Blitha
Gevonden Door : leon . (Leon)
 
Datum : 2007-04-24
Tijd : 13:05:26
 
Omschrijving :
Zo`n zelfde zilveren schelpje, paar jaar terug gevonden in NH, omgeving Beverwijk/Heemskerk. Is waarschijnlijk deel van een sluiting van een halsketting met 5 rijen kraaltjes.Een goud-zilversmid, gespecialiseerd in restauratie had het niet eerder gezien, maar dateerde het voorzichtig in de 18e eeuw. Bijvondsten waren veel vroegmiddeleeuwse scherven, karolingiosch en merovingisch tot 1200, maar ook enkel duitjes. leon .
 
Vindplaats : NH
Datering : 18e eeuw??
 
Lengte : 16 mm
Breedte : 13 mm
Diepte : 0 mm
Gewicht : 0 gram
 
Video : Geen
 
Onderwerp : Normale Vondsten
Categorie : Sieraden
Materiaal : Zilver
 
Vondst Cijfer : 8.7
Vondst Nummer : 31124
Schone Link : URL
 
 
Reactie / Determinatie
Cyfer Vondst: #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10
 
 
Arjanne
2008-11-25 17:49:09(Cijfer: 10 )
Nou, als dat zo kunnen, compleet met datering! Ik heb wel gezocht op oude schilderijen, maar geen zilveren terug zien komen. En dateren blijft altijd moeilijk, zeker met dit soort symbolen, die gaan vaak eeuwen terug, maar dan tegelijk aan een soort mode onderhevig. Heel interessant. In het boek twijfelen ze ook al aan de `pelgrimsfunctie`. Maar juist dit speurwerk maakt de hobby zo boeiend!
 
Leon .
2008-11-25 18:13:38(Cijfer: - )
Ja, zo ben ik ook wel bezig. Ik zou zeggen; `keep up the good work`, en ik hoor wel wanneer je hem heb gevonden;-) Gr Leon
 
Arjanne
2008-11-24 23:07:52(Cijfer: 10 )
Er staat er een in het boek `Heilig en profaan, deel II` van van Beuningen, Koldeweij en Kicken, afbeelding 1135, bladzijde 267. Deze is ook van zilver, maar heeft slechts 2 oogjes. Waarschijnlijk is dit al geen echt pelgrimsinsigne meer, maar meer een algemene verwijzing naar Santiago. Het schelpje uit het boek is gedateerd op 1400-1500. Ik ken ze ook als kledinghaakjes, waarbij ik vermoed dat ze ouder zijn dan 18e eeuws. Misschien kan mevrouw Kicken meer vertellen?? «URL»
 
Leon .
2008-11-25 15:28:39(Cijfer: - )
Hoi Arjanne. Ik denk dat Dory Kicken er niet veel meer over kan vertellen dan wat jij er nu over schrijf. Dit zilveren schelpje heeft ook volgens mij niets meer te maken met pelgrimages. Ik ken ook gegoten riembeslag en geweeronderdelen in de vorm van jacobsschelpen, volgens mij uit de 17e eeuw, toen dit als motief gewoon in de mode was. We moeten eigenlijk een afbeelding van een compleet sierraad zien te vinden;-), met datering!
 
leon . (Archief)
2007-04-25 15:38:27(Cijfer: 6 )
Hoi Blitha, ik zelf blijf nog voorzichtig met het dateren van deze vondst. Ik kan je namelijk weinig tot geen vondsten uit de vroege middeleeuwen noemen, met een `jacobsschelp` versiering. Dat is toch meer iets uit de 16e 17e eeuw volgens mij. Ik laat het nog even open of hoe oud deze schelpjes zijn. Groeten, Leon
 
blitha (Archief)
2007-04-24 22:09:08(Cijfer: - )
he die is fijn precies gelijk!!! prachtig mooi!! Dan denk ik dat het uit de karolingiosch tijd komt omdat mijn vondsten bijna alleen maar uit die tijd komt geweldig>>>
 
 
 
  VONDSTEN 55812
  NORMAAL 47331
  MILITARIA 8481
  LEDEN 2271
  ONLINE 72
 
 
  ONLINE: 72 GASTEN
 
 
WACHTWOORD VERGETEN?

Vul hieronder uw EMAIL adres in en klik op verzenden! U ontvangt binnen enkele minuten uw wachtwoord per email!

 
 
 
 
 
Regels & Wetgeving Metaaldetectie in Nederland
Bron: AWN Archeologie
 
 
 
Zoeken met een metaaldetector is echt een verslavende metaaldetector hobby, metaaldetectors zijn niet de goedkoopste en de goedkoopste metaaldetector is meestal ook niet de beste metaaldetector zoals een whites metaaldetector. Veel metaaldetectors zijn allemaal vlf metaaldetectors en zijn dus metaal zoekende detectors waar mee je dus metaal detecteerd zoals alle metaaldetectors doen. Koop daarom een niet al te goedkope metaaldetector zoals een kijkshop metaaldetector. Metaaldetectors boven de vijf honderd euro zijn inieder geval goede metaaldetectors! Koop dus een goede en een niet al te goedkope metaaldetector! Bodem vondsten zijn vondsten die uit de bodem komen, bodem vondsten van de oude tijd maar ook bodem vondsten van uit de nieuwe tijd zijn op deze detector vondsten website te vinden! Bodem vondsten zijn metaaldetector vondsten die uit de bodem komen. Nieuwe en oude bodem vondsten mogen gratis geplaatst worden op de website! Bodemvondsten zijn natuurlijk altijd welkom! Maar ook bodem-vondsten die net gevonden zijn kunnen altijd geplaast worden, tenminste als deze met een metaaldetector is gevonden! Detector vondsten zijn vondsten die gevonden zijn met een metaaldetector deze bodem vondsten zijn gevonden door een metaaldetector zoeker. Een metaaldetector zoeker is iemand die geniet van zijn hobby! Bodemvondsten kunnen natuurlijk ook van waarde zijn, je hebt goedkope bodemvondsten dure bodemvondsten maar in het algemeen teld dat elke bodemvondst hun eigen waarde hebben voor een metaaldetector zoeker! Detectoren en detector vondsten, geweldig gewoon!